branding

Personal branding: de 5 tips die je weten moet

Hoe maak jij je onderscheidend naar jouw doelgroep, klanten en opdrachtgevers?

Om goed gevonden te worden in de markt waarin jij je beweegt, is het essentieel van belang om jezelf goed te onderscheiden, maar in de praktijk hebben veel ondernemers of professionals moeite met hun personal branding. Jij ook? Wellicht dat deze 5 tips voor personal branding je op weg kunnen helpen.

5 tips voor personal branding die je onderscheidend maken

 Tip 1

Zorg dat je eerst een volledig beeld hebt van je doelgroep en welk “probleem” jij wil gaan oplossen. Hoe meer je weet van je doelgroep, hoe beter je de vertaalslag kunt maken naar hetgeen waar je doelgroep gevoelig voor is. Je eigen personal brand bouw je dan alsware om de behoefte en wensen van je doelgroep heen, zodat je hiermee je aantrekkingskracht enorm verhoogd. Hoe duidelijker je brand, hoe beter de match!

Tip 2

Denk niet te veel vanuit je zelf maar betrek je klanten en opdrachtgevers bij het zetten van je brand. Hoe zien zij jou, welke aantrekkingskracht heb jij op hun, waarom zijn ze met jou in zee gegaan? Misschien heb je hier zelf nog geen duidelijk beeld van, dus gewoon vragen. Hier kun je dan verder op bouwen en je personal branding sterker maken

Tip 3

Ga op zoek naar die onderscheidende emolumenten waarvan jij zelf denkt: “ja dat ben ik”. Iedereen kan onderscheidend de markt op gaan, want jij bent ook weer uniek, maar het is de kunst om dit in de juiste bewoordingen te vertalen naar je doelgroep. Zeker als je coach of trainer bent, moet je echt je best doen om hier diepgaand over na te denken, desnoods met behulp van een

Tip 4

Zorg dat je in al je (online) communicatie-uitingen, website, blog, marketing, acquisitie en socialmedia accounts een eenduidig beeld van jezelf geeft en bij voorkeur een sterke niche. Daar wil je op gevonden worden en daar moet je mee aan de slag. Dit kan betekenen dat je bepaalde veranderingen moet doorvoeren en per jaar moet bekijken of je steeds aan hetzelfde beeld naar buiten toe werkt.

Tip 5

Uit ervaring met mijn eigen klanten weet ik hoe lastig het is om een brand te worden en je zelf op de juiste manier te onderscheiden en te profileren. Mijn handen jeuken om je hiermee te helpen. Plan anders een personal brand sessie met mij in en kan je volop aan je eigen personal branding werken!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *