Google

Hoger in Google met deze SEO tips

Veel ondernemers denken nog steeds, dat als hun website eenmaal online staat, dat de bezoekers vanzelf wel komen. Was het maar zo makkelijk. In dit blog geef ik je 8 tips om hoger in Google te komen.

Hoger in Google en meer bezoekers naar je website

 1. Onderzoek eerst je sterkste zoekwoorden waarop je je diensten en producten wil optimaliseren

  Het is belangrijk dat je eerst duidelijk de zoekwoorden voor ogen hebt waarop je je landingspagina’s en subpagina’s wilt optimaliseren. Deze ‘keywords” zijn namelijk heel relevant als zoektermen die jouw doelgroep intoets in Google om bij jouw website en pagina’s uit te komen. Deze keywords moeten namelijk weergeven waar je content over gaat. Dit is zowel voor de online vindbaarheid als voor je websitebezoekers belangrijk. Probeer deze zoekwoorden ook in de titels en subkopjes in je content te gebruiken.

 2. Schrijf relevante content waarbij elke dienst/product zijn eigen landingspagina krijgt

  Om hoger in Google te scoren is het belangrijk om relevante, boeiende en marketinggerichte content te schrijven, die gelijk je bezoekers aanspreken. Daarbij is het van belang dat elke nieuwe dienst of product zijn eigen landingspagina krijgt, zodat je de bijbehorende keywords ook voor deze betreffende pagina kan optimaliseren. Zo trek je meer gerichte bezoekers naar je website die specifiek geïnteresseerd zijn in deze dienst of dit product.

 3. Website aanmelden bij Open Directories

  Open Directories zijn websites die een hele verzameling links naar andere websites hebben. Aanmelden bij een Open Directory is bijna altijd gratis. Omdat Google vaak websites op Open Directory’s indexeert, is het belangrijk om je website hier ook vermeld te hebben. Daarbij zorg je ook gelijk voor een goede linkbuilding. Kies de juiste categorie en plaats je link.
  Een aantal voorbeelden van Open Directories zijn:
  * Open Directory Project
  * DMOZ
  * Web-Database
  * SiteIndex
  * DirectoryNL
  * PrimaLink
  * NederlandDirectory

 4. Hoger in Google met Linkbuilding

  Linkbuilding is heel belangrijk om hoger in Google te komen. Meld je website dan ook aan bij diverse (relevante) startpagina’s en vergeet Het Telefoonboek niet. Daarnaast kun je op zoek gaan naar relevante bedrijven en websites die in meer of mindere mate een meerwaarde hebben om een link naar jouw website geplaatst te krijgen. Misschien bepaalde collega-ondernemers waarmee je een link kunt ‘ruilen’, waarbij je zelf ook een backlink terugplaatst. Hoe meer jouw website op andere (belangrijke en hoog gewaardeerde) websites staat, hoe hoger Google je website zal waarderen en dit is goed voor je pagerank.

 5. Ga blogs schrijven

  Het schrijven van blogs is een niet commerciële manier om door middel van goede content en de juiste keywords meer en sneller bezoekers naar je website te leiden. Probeer om hier een bepaalde regelmaat in te houden en verspreid je blogs weer via je Social Media kanalen. Blogs werken vaak nog sterker dan je landingspagina’s om hoger in Google te komen.
  Daarbij hebben blogs meerwaarde voor je personal branding en ook dat verhoogt weer je online vindbaarheid en online zichtbaarheid op het internet. Je kunt natuurlijk één link opnemen in je blog naar een relevante pagina op je website, maar onthoud dat blogs een kennis delende meerwaarde hebben en dus niet ingezet worden als commerciële marketingtool.

 6. SEO website optimalisatie voor elke landingspagina

  Zorg dat je website zo goed mogelijk SEO is geoptimaliseerd voor de zoekmachines. Hoe sneller en beter je website naar voren komt in de zoekresultaten, hoe meer kliks dit geeft naar je website. Kijk ook bij SEO website optimalisatie  om eventueel hulp te vragen bij het SEO proof maken van je website. Dit is namelijk één van de belangrijkste tools om je website hoger in Google te laten scoren en dus meer websitebezoekers naar je website!

 7. Promoot je website op Social Media

  Probeer je website, blogs, gastblogs en artikelen ook met regelmaat via je Social Media kanalen te verspreiden. Je kunt je blogs en artikelen ook via diverse groepen op LinkedIn verspreiden, voor nog meer kliks naar je website! Zorg wel voor de juiste balans in informatieve, kennis delende, marketinggerichte, commerciële en gewoon interessante content. Alleen maar commerciële promotieberichten en updates op je zakelijke Facebook pagina of Twitter werken je uiteindelijk alleen maar in je nadeel, dus zorg voor voldoende afwisseling. Dat zorgt voor een consistente en voortdurende stroom bezoekers naar je website.

 8. Maak ambassadeurs van je klanten

  ond-tot-mond reclame is nog altijd de beste en meest betrouwbare reclame voor jouw bedrijf. Heb jij alleen maar uitermate tevreden klanten? Vraag om een recommendation op LinkedIn, een referentie op je website en vraag het bedrijf of zij jouw zakelijke Facebookpagina ook willen liken en delen en vergroot hiermee tevens je online bereik. Zorg dat je altijd meer aan je klanten geeft dan je concurrent en maak van je tevreden klanten lopende ambassadeurs.

Dit is deel één van mijn blog hoe je meer bezoekers naar je website trekt. In mijn volgend blog geef ik nog meer voorbeelden en tools die je hiervoor in kunt zetten om hoger in Google te komen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *