Website optimalisatie en meer bezoekers

Meer bezoekers op je website?

Natuurlijk wil je dat je website goed in Google wordt gevonden en dat er per dag honderden bezoekers op komen die hopelijk ook nog iets aanvragen of van je willen kopen. Helaas werkt dit vaak niet zo in de praktijk en zal je toch echt de nodige activiteiten moeten verrichten om hoger in Google te scoren en je online vindbaarheid te vergroten.

 

Eerst een website analyse uitvoeren

Het kan heel zinvol zijn om eens een website check uit te laten voeren, zeker als je website net nieuw is of al een tijdje online staat. Helemaal als je bezoekersaantallen (flink) tegenvallen en jij niet het gevoel hebt dat je website goed gevonden wordt. Veel ondernemers zijn nog steeds in de veronderstelling dat als de website eenmaal online staat, dat deze automatisch wel in de zoekresultaten naar boven komt. Maar zo eenvoudig gaat dat nu eenmaal niet.  Zodra je website online staat of een website optimalisatie heeft ondergaan, is het juist van belang om hier gericht actie op te zetten om meer bezoekers naar je website te trekken. Zeker als je hoger in Google wilt komen met je website.

Website checklist doorgelopen?

Heb jij of heeft je webbouwer de volgende punten doorlopen voordat je website online ging?

 • Is er een keywordanalyse opgesteld voordat de teksten werden geschreven?
 • Zijn de teksten voorzien van de juiste keywords waarop je diensten gevonden moeten worden?
 • Heeft elke (landings)pagina zijn eigen titel, keywords en unieke content?
 • Is er een logische sitestructuur ingesteld?
 • Is de interne linknavigatie ingesteld (verwijzing met links naar andere subpagina’s)
 • hebben de hyperlinks de naam van de pagina of dienst en geen “klik hier”?
 • Zijn er duidelijke titels en tussenkopjes aangebracht met H1, H2, H3 en H4?
 • Geven de bijpassende foto’s uitdrukking aan de teksten?
 • Zijn de teksten in korte alinea’s aangebracht met oog op snel scannend teksten kunnen lezen?
 • Zijn er duidelijke call-to-actions aangebracht die de conversie verhogen?
 • Is de website geoptimaliseerd voor SEO?
 • Zijn de metadescriptions goed ingesteld?
 • Is je website geoptimaliseerd voor mobile telefoons en tablets?
 • Is Social Media op je website geïntegreerd?

Zo zijn er zeker nog wel een aantal punten te noemen die bij een website analyse naar voren komen, maar dit zijn wel de belangrijkste.

Meer bezoekers op je website nodig?

Wil je meer bezoekers op je website en vind je dat je website te weinig conversie (online aanvragen) oplevert, loop dan eerst bovenstaande punten na om te contoleren of je website volgens deze website checklist is ingericht. Uit de praktijk is gebleken dat lang niet alle webbouwers de metadescriptions goed instellen, terwijl dit voor de SEO en online vindbaarheid nog steeds erg belangrijk is. Vraag je webbouwer hiernaar en controleer dit zelf door een zoekopdracht in Google te doen naar één van je diensten, zodat je zelf kan zien welke description Google vertoont als je website naar voren komt. Wil je meer bezoekers op je website is het essentieel dat alle punten van de website checklist zijn opgevolgd!

Heb je de juiste doelgroep focus en wervende SEO teksten?

Veel ondernemers vinden het moeilijk om hun webteksten zo optimaal mogelijk af te stemmen op de doelgroep en de juiste vertaalslag te maken naar de marketinggerichtheid en commerciële gerichtheid naar hun klanten. Veel websites zijn te informerend en niet optimaal voor de marketinggerichtheid ingericht. Ook ontbreken er vaak goede call-to-actions en mist de stimulans om een aanvraag of verzoek uit te lokken, waardoor een bezoeker niet precies weet wat er van hem verwacht wordt en onverichter zake je website weer verlaat. Daarnaast heb je ook wel enig verstand van SEO teksten nodig om je diensten en producten goed vindbaar in Google te maken.

Een website analyse brengt alle verbeterpunten in kaart

Een website analyse en SEO check zal je website op alle bovengenoemde punten uit de website checklist controleren, zodat je weet wat er aan je website moet gebeuren om meer bezoekers op je website te laten komen. Niemand kan je garanderen dat je met je website op de eerste plek komt, maar je kunt er zelf al veel aan doen. Dit kost zeker de nodige tijd, maar wil jij meer websitebezoekers en een hogere conversie, moet je nu wel wat gaat doen om je website een boost aan bezoekers te geven.

Wil je ook binnen een maand meer bezoekers op je website? Laat dan eerst een website analyse uitvoeren en laat de verbeterpunten aanpassen die nodig zijn om hoger met je website te scoren!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *