Blog-beginnen

Een blog beginnen? 8 tips bij een blog maken.

Wil je een blog beginnen, dan zal je regelmatig moeten bloggen. Een blog schrijven is het moeilijkste niet, maar waar moet je overal rekening mee houden? In dit blog 7 tips bij een blog beginnen.

Een blog beginnen is niet zo moeilijk toch?

Omdat steeds meer ondernemers een ZZP-ers zich ervan bewust zijn dat ze hun kennis, tips en adviezen moeten verspreiden via weblogs, gaan steeds meer ondernemers bloggen. Bloggen is wel dé manier om sneller meerdere bezoekers naar je website te leiden en ze te verblijden met jouw kennis over je vakgebied.

Hoe maak je een blog?

Neem eerst de tijd om na te denken over het volgende:

  1. Je doel om een blog te beginnen:Wat wil je hiermee bereiken, is het informatie delen, kennis overbrengen, lezers aanzetten tot actie etc. Definieer duidelijk het doel voor jezelf en ga niet zo maar in het wilde weg beginnen met schrijven, voordat je duidelijk je doelstelling om te gaan bloggen hebt bepaald. Met andere woorden, maar het SMART
  2. De doelgroep voor wie je gaat schrijven:Waar is je doelgroep naar op zoek? Wij zijn de problemen die je kunt oplossen, welke meerwaarde kun je hieraan geven, geef gratis tips en adviezen weg. Hoe beter jij je doelgroep kent, hoe beter jij je blogs hierop af kunt stemmen.
  3. De onderwerpen die vooral je lezers interessant vinden:Schrijf voor je bezoekers, niet voor jezelf. Verdiep je dus in de interesses van je doelgroep en bedenk waar zij graag meer over willen lezen.
  4. Welke acties verwacht je van de lezer van je teksten?Wat wil je dat de lezers doen nadat je ze je blog hebben gelezen? Wil je ze naar één van je diensten leiden? Neem dan aan het eind van je blog minimaal één link op naar één van je diensten of producten. Waak er echter voor dat het geen commercieel blog wordt, maar een blog met waardevolle content!
  5. Ga je hier een aparte weblog voor maken of integreer je je blogs binnen je eigen web omgeving?Je kunt natuurlijk een aparte blog beginnen, maar veel ondernemers integreren hun blogs binnen hun eigen website. Dit is mede afhankelijk van je eigen doelstellingen, de onderwerpen waar je over schrijft en hoe zich dit verhoudt met je eigen diensten.
  6. Kun je een bepaalde frequentie aanhouden bij een blog maken?Een blog beginnen en regelmatig een blog schrijven vraagt wel de nodige tijdsinvestering. Als je wilt dat je blogs veel worden gelezen en je een groep geïnteresseerde lezers krijgt en je hiermee naamsbekendheid opbouwt, zal je het schrijven van blogs in moeten plannen.
  7. Via welke media kanalen ga je je blogs verspreiden?Een blog online op je website zetten is zo gebeurd, maar het is wel de bedoeling dat je de blogs regelmatig via diverse social media kanalen gaat verspreiden, om het bereik zo groot mogelijk te maken. Bedenk dus van te voren welke platforms je gaat inzetten die als ‘postbode’ je blogs langs komen brengen.
  8. De zoekwoorden die je gaat inzetten om je blogs goed vindbaar te maken.Een blog zonder de juiste SEO is als een vis in een vijver vol met dezelfde vissen. Je blog ‘zwemt’ ergens tussen, maar is niet vindbaar. Zorg er dus voor dat je je, het liefst voordat je begint met schrijven, al weet op welke zoekwoorden je blog gevonden moet worden. Verwerk dan de juiste zoekwoorden in de header, titels en content.

 

Als je deze punten bij een blog beginnen goed hebt doorgenomen en de antwoorden hierop duidelijk zijn, kun je met een blog beginnen. Om het jezelf makkelijk te maken, kun je alvast voor de eerste twee maanden de onderwerpen waarover je wil bloggen voor jezelf in een overzicht zetten.  Bepaal dan de frequentie van je blog en hou je aan je overzicht. Op deze manier zal je een groeiende groep enthousiaste lezers kunnen opbouwen.

Blog onderwerpen bepalen

Hoe kun je het beste een overzicht met onderwerpen voor je blogs bepalen? Hierover lees je meer in blog onderwerpen bepalen.

Heb je zelf weinig tijd om te bloggen en denk je er over om het bloggen aan een ervaren blogger uit te besteden lees dan meer informatie op mijn webpagina blog maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *